2019-08-01
放假去咗旺角睇戏,睇完戏之后去咗top商场买蛋糕😊😊。系top商场入面嘅食肆都唔系太啱心水, 所以用app搜寻附近有乜嘢食肆🤓🤓。见到 面面 呢间食肆嘅人气高企, 而且系top商场隔离 ,过条天桥就到喇🤗🤗门口玄关位摆咗个好梦幻嘅装饰✨✨🌹🌹绝对系呃like打卡嘅位置。 店内是日式cafe风格, 简约整洁。面面 主打鱼面🐟鱼乌冬🐠两样都冇食过, 所以每样叫咗一个,一于试齐两种口味比较一下😋😋面面围城🍱推荐大家一定要试✨✨✨一次过试到九种小食😍😍😍超Happy😚明太子鸡翼🐥、天妇罗炸大虾🍤、红酒牛肋条🍲日式芝麻酱秋葵、明太子酱蛋卷🍳、梅渍车厘茄🍅柚子金菇🍋、 巴马火腿配蜜瓜🍈🍖 、醉虾🦐🥃鱼面配鱼汤类,似沾面嘅食法。 另配芝麻酱,可以当捞面食😗鱼面幻长雪白 ,非常爽口弹牙。😊😊 真系好钟意呢种弹下弹下嘅质感💜💜四川麻辣烧牛肉拌乌冬🐂🌶牛肉份量颇多,而且肥瘦均匀, 肉味香浓。 加上青瓜🥒萝卜🥕丝洋葱, 增加咗爽口嘅感觉。 牛肉同埋麻辣酱嘅味道非常配合, 香香辣辣非常惹味😌😌鱼乌冬, 面质烟韧, 有点像赞岐手打乌冬。热桂花啤梨肉花茶🍵系餐牌见到呢个比较新鲜嘅配搭, 二话不说就拣嚟试下啦😋😋清
睇完戏之后去咗top商场买蛋糕😊😊。
门口玄关位摆咗个好梦幻嘅装饰✨✨🌹🌹
面面 主打鱼面🐟鱼乌冬🐠
两样都冇食过, 所以每样叫咗一个,
一于试齐两种口味比较一下😋😋
面面围城🍱
推荐大家一定要试✨✨✨
一次过试到九种小食😍😍😍超Happy😚
明太子鸡翼🐥、天妇罗炸大虾🍤、红酒牛肋条🍲
日式芝麻酱秋葵、明太子酱蛋卷🍳、梅渍车厘茄🍅
柚子金菇🍋、 巴马火腿配蜜瓜🍈🍖 、醉虾🦐🥃
鱼面配鱼汤类,似沾面嘅食法。 另配芝麻酱,可以当捞面食😗
四川麻辣烧牛肉拌乌冬🐂🌶
鱼乌冬, 面质烟韧, 有点像赞岐手打乌冬。
热桂花啤梨肉花茶🍵
系餐牌见到呢个比较新鲜嘅配搭, 二话不说就拣嚟试下啦😋😋
清香嘅桂花💐配搭甜美嘅啤梨肉 🍐🍐, 意外地非常配合 , 记得千祈唔好心急 , 让桂花慢慢渗出香味, 享用完正餐之后再品尝,时间就会啱啱好。
冻柠茶🍋🍋
茶味有点偏苦, 茶香未算突出。
Twins鱼之脆卷🐟🐠🐟🐠
临走嘅时候先睇到 鱼面🐟🐟同埋 鱼乌冬🐟 的分别😚😚😚。
总括嚟讲,两种面嘅口感各有千秋😋😋😋。 只是面嘅鱼味不算非常浓郁😂😂, 或许这就是无添加的美味。
而无添加嘅鱼汤非常美味, 香浓鲜味, 用料十足。