2016-01-15 417 浏览
呢排天气又冻返少少,我呢个边炉怪即刻约埋两个闺蜜去打边边。我个frd提议去炭鱼食鸡煲,话上次经过闻到好香麻辣味,咁就即管试下啦!我迟到左少少,去到既时候佢地已经order 左一个麻辣鸡煲(小辣),再点左d配料呀咁!我就叫左一罐泰国椰子水,饮落去甜甜地,有少少椰子碎,都唔错,解渴一流。等左15分钟,个鸡煲仲未到,我就口痕痕点多个凉伴皮蛋黎试下,d皮蛋好正,同个凉伴汁好夹,好有四川风味,系略嫌唔够辣啫(不过我个frd话已经好够辣喇㖞!咍哈 ) !转个头,个鸡煲就黎到喇!原来之前点果d配料已经系煮埋落个鸡煲度,个鸡煲系用炭炉heat住架!急不及待夹件鸡食,d鸡切到细细旧,好方便食,唔会过老,又好入味,正!我最钟意就系佐料果d洋葱呀,芫茜呀,红绿椒呀,又淋又入哂味!佢地仲点左肥牛莴荀金菇薯粉,莴荀好甜,薯粉烟un弹牙,其他就正正常常 新鲜。之后后加左个娃娃菜落去索埋d辣汤!超满足!劲饱!食完我地坐喺度吹水吹左好耐,讲到口干干,我提议叫甜品食,佢个menu度只得一样甜品,叫四川粉皮,就试下啦!个卖相唔错,一食落去,好大阵桂花既香味,d粉皮好滑,好似啫喱咁,甜甜地,岩岩可以中和到麻辣味!唔错唔错
) !
个卖相唔错,一食落去,好大阵桂花既香味,d粉皮好滑,好似啫喱咁,甜甜地,岩岩可以中和到麻辣味!唔错唔错!
最后我地坐左成差不多3个钟,埋单每人百几蚊!