2024-05-26 68 浏览
湾仔近来开咗好多打卡小店, 好多都做得好出色! 今日就去咗汕头街入面一间以黑胶唱片做主题嘅coffee shop. 虽然佢系coffee shop, 但都有提供好出色嘅food Menu + drinks, 所以brunch, lunch, tea, happy hour, 甚至early dinner都可以黎☺️Omelette (Crab meat spinach)试咗佢哋最出名嘅奄列系列, 有好多款拣 (芝士野菌原味等等),选择困难拣唔到🤭最后拣咗crab meat, good choice! 唔会太漏又mix得好好 😊Seared Scallop Aglio Olio一向都钟情海鲜类嘅意粉, 所以加咗佢嘅带子意粉, another good choice! 带子好大粒外脆内软, 意粉系我最钟意嘅软硬度! Fresh Fruit Yogurt 加咗个健康选择, 鲜果yogurt! 生果好新鲜, 加咗啲honey点缀, blue berry yogurt 做base, 高分!饮品嘅选择其实好多, juice, coffee, cocktail, alcohol, mocktail 等

Omelette (Crab meat spinach)

Seared Scallop Aglio Olio

Fresh Fruit Yogurt

饮品嘅选择其实好多, juice, coffee, cocktail, alcohol, mocktail 等等, 其实好适合happy hour, 我就拣咗茶类, Hawaiian Iced Tea + Superfruit Tea!