每次谂起疫情前,每个月都会一大班人都会专登夹一日出去食饭,专登揾d好嘢食。而家又话限聚令,又限晚市服务时间,我哋都年几冇好好咁聚过啦!😱😱😱难得今次约咗其中一个好姊妹一齐入马湾行吓,顺便揾吓好嘢食。😘😘😘今次我哋就决定食土耳其菜,呢间餐厅以土耳其民族色彩为主提,所有装修,摆设,以及大部份餐具都各具特色。🤗🤗🤗热沙咖啡地址:马湾珀林路大街村东11号地舖土耳其鸡肉烤饼超好味呀!劲多鸡肉,烤饼软熟,沙律菜够新鲜,沙津汁唔系一般黑醋或芝麻酱,佢系酸酸甜甜之外,仲带有果香味,配合埋大大件又多鸡肉嘅烤饼,啱啱好中和返同解腻,配搭真系好好,颜色又靓,真系令人食指大动。👍👍👍土耳其特色饺子(羊肉)自家制土耳其饺子,细细粒,相当精致,食落,有咬口,有嚼劲,再配乳酪同青瓜,真系非常解腻,啱晒我哋边倾计,边慢慢食。🤣🤣🤣土耳其热沙咖啡即叫即系枱上即整,细细杯,上枱时,店员姐姐已帮忙冲了一杯,另外再比多一个小铁壶咖啡我哋,她介绍必须要等两分钟先饮,因为热沙咖啡系会有少少咖啡渣,所以要等一等佢沉淀,另外,土耳其人饮咖啡系会加少少糖,如果唔加糖嘅朋友,记得一早出声呀!呢杯咖啡好纯,好滑,完全唔会有酸味,我劲钟意。

热沙咖啡
地址:马湾珀林路大街村东11号地舖

土耳其鸡肉烤饼

土耳其特色饺子(羊肉)

土耳其热沙咖啡
即叫即系枱上即整,细细杯,上枱时,店员姐姐已帮忙冲了一杯,另外再比多一个小铁壶咖啡我哋,她介绍必须要等两分钟先饮,因为热沙咖啡系会有少少咖啡渣,所以要等一等佢沉淀,另外,土耳其人饮咖啡系会加少少糖,如果唔加糖嘅朋友,记得一早出声呀!呢杯咖啡好纯,好滑,完全唔会有酸味,我劲钟意。😋😋😋

• 土耳其鸡肉烤饼