2024-09-16
今日放假有约朋友去尖沙咀行街,行到去k11 Museum谂住揾啲嘢食下坐低休息下。经过一间西式cafe感觉几舒适即刻入去试下。CURATIR ART &CAFE 地址喺尖沙咀梳士巴利道18号k11 Museum b1楼。餐厅布置得好有格调,有好多主题公仔非常特别。橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子卖相劲吸引,墨鱼汁味道香浓,估唔到墨鱼汁令到带子嘅鲜甜味提升,味道层次好丰富。粒粒带子size都好巨型入口鲜甜,加上洋葱蒜蓉增添色彩同味道层次。吞拿鱼三文鱼籽菠菜汁意大利色彩非常丰富大大片嘅吞拿鱼同三文鱼子味道鲜甜,菠菜配上芒果,令到个鲜味更突出口感同味道都做得好出色。香煎带子南瓜菠菜烩意大利饭 ,前菜杂莓沙律配乳酪酱汁 ,沙律菜十分新鲜,蓝莓草莓士多啤梨,味道香甜,带子每一粒都好厚,入口味道鲜甜口感弹牙爽口,肉质细嫩。意大利饭煮到啱啱好,
经过一间西式cafe感觉几舒适即刻入去试下。
橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子
吞拿鱼三文鱼籽菠菜汁意大利
口感同味道都做得好出色。