2023-09-27 23 浏览
如果以台式拌面黎讲,KiKi面属于其中一个我都几钟意食既牌子,而最近都开左好多分店。最近就去左尖沙咀分店既【KiKi卤面】叫左个外卖。尖沙咀分店主打外卖,但都有两三个位可以系到食,但会少少窄。选择困难症可以叫招牌套餐,但因为我有D食材唔食,所以就叫左自由配啦。 百页豆腐、甜不辣、花枝丸、牛筋、粗面配特色独家香葱鹅油。百页豆腐、甜不辣、花枝丸、牛筋(配菜)就一早已经卤好,放入雪柜,但点完餐之后就会加热返,而面系新鲜煮,之后再拌。全部都卤得好入味,但又唔会太咸,香葱鹅油拌面非常香,而且好重葱味。分量非常多。 寒天晶球蜂蜜茉莉绿茶:寒天晶球同蜂蜜俾得一D都唔小气,非常refreshing。
外卖自取