2024-09-26
📍 California Pizza Kitchen -屯门放假嘅lunch梗系喺返屯门食啦~最近亦都好想食pizza,竟然俾我喺屯门市中心发现咗一间新开嘅Pizza舖头,可能我太耐冇行市中心,所以都忽略咗佢!装修已经好有夏天嘅感觉,仲有滑浪板🏄🏻而且座位同埋地方都好阔落,好舒服嘅感觉🤭坐喺窗边仲可以望到市中心𠮶条桥😌✨迷你泰国风味爽脆沙律首先黎个夏日前菜,泰式脆脆沙律🥗呢一个沙律好清新,酸酸地好开胃🤤✨ 韩式烧汁牛肉特色烤薄饼简简单单一个薄批烤薄饼,表面铺满生嘅洋葱🧅生菜🥬其他新鲜嘅蔬菜🥬薄饼面层亦都搽上一层好薄嘅芝士同埋劲多牛肉,食落唔会太腻🐮✨ 香味肉酱意大利粉配温泉蛋每一条意粉都好挂汁,蕃茄酱汁好多,而且仲酸酸甜甜,肉酱份量亦都好多,食晒啲意粉肉酱仲有,加埋流心温泉蛋🥚真心好正😊笃穿咗个蛋黄先系精华❤️夏天冰凉饮品,两杯都以水果做主题,系夏日既感觉🍓而且唔会太甜😋系店内招牌主打🥰仲要系用新鲜嘅水果而去做,只饮到果糖嘅味道🍓草莓嘅饮品仲带有草莓嘅酸味 同埋果粒😘✨热情果特饮✨草莓凉夏
放假嘅lunch梗系喺返屯门食啦~
装修已经好有夏天嘅感觉,仲有滑浪板🏄🏻
而且座位同埋地方都好阔落,好舒服嘅感觉🤭
坐喺窗边仲可以望到市中心𠮶条桥😌
✨迷你泰国风味爽脆沙律
首先黎个夏日前菜,泰式脆脆沙律🥗
呢一个沙律好清新,酸酸地好开胃🤤
✨ 韩式烧汁牛肉特色烤薄饼
✨ 香味肉酱意大利粉配温泉蛋