2020-07-18
黎到西九文化公园放狗但系因为天气太热 周边又冇乜其他野玩(疫情关系) 啲人多数揾餐厅坐底食野 起码凉啲 啲毛孩都冇咁热不过选择唔多 海边得4间cafe所以全部都要等位排吓排吓依间最快就食佢主要食salad, pizza, pasta我地叫咗一个pizza, 一个pasta 同一个side嘅 salad🥗Mixed green salad- side ($48)个salad系side唔系Main 所以平少少佢有Main 嘅salad叫 不过唔太啱我地食所以宁愿叫side但系味道都一般般 主要系生菜同火箭菜有少少车厘茄同紫洋葱所以冇乜质感味道就黎自佢加咗既油同醋🍕Capricciosa pizza ($148)卖相好唔错👍🏻好吸引仲有个架托高佢😂依款有 水牛芝士 蕃茄酱 意大利烤火腿 磨菇 菜蓟 橄榄 罗勒菜味道上芝士味最出 劲cheesy 厚厚一层拉丝 唔臭嘅芝士🧀其次就系蕃茄味 胜在唔酸 又唔太厚 唔会搞到好似食茄汁咁🍅火腿就冇乜特别🥓不过我就唔太钟意菜蓟同橄榄...可能系个人preference最值得欣赏系pizza base超薄超脆 好香口👍🏻好味!🍝Pasta of the da
但系因为天气太热 周边又冇乜其他野玩(疫情关系)
啲人多数揾餐厅坐底食野 起码凉啲 啲毛孩都冇咁热
不过选择唔多 海边得4间cafe
所以全部都要等位
排吓排吓依间最快就食佢
主要食salad, pizza, pasta
个salad系side唔系Main 所以平少少
但系味道都一般般 主要系生菜同火箭菜
有少少车厘茄同紫洋葱
所以冇乜质感
味道就黎自佢加咗既油同醋
🍕Capricciosa pizza ($148)
卖相好唔错👍🏻好吸引
仲有个架托高佢😂
其次就系蕃茄味 胜在唔酸 又唔太厚 唔会搞到好似食茄汁咁🍅
火腿就冇乜特别🥓
最值得欣赏系pizza base超薄超脆 好香口👍🏻好味!
🍝Pasta of the day ($158)
见特别就试下
点知系辣嘅... 好彩我接受到😂
味道都okay嘅 系意粉质感好 够硬同弹牙
旁边有4只大虾 虾较脆身 有虾味
整碟味道遍浓
但系可能始终辣 所以未去到好好味嘅地步
3个人食咗$433 如果计食物就少贵 但系计埋环境气氛就okay啦
最唔抵食系个salad 而pizza就必试👍🏻
有个waitress服务好好 好friendly会话你知边款好食要叫 但系有个waiter较冇笑容 做野较急 好似想你快啲食完走人接下一台客咁😀
好啲谂就系佢做野爽手