2008-10-02
见饮食杂志介绍热狗店, 这间算是最特色的一间, 便和老公食个lunch. 这间店位于离地铁不远的横街, 很快便到, 不过细细一间不过20左右张枱而已座满, 还有人在等位.我们心想味道应该不错吧, 如果不好就不会咁多人食啦!我要了: 辣肉酱热狗+蒜蓉牛油, 有味薯格, 蜜桃snapple.老公大人要了: 辣肉酱热狗+溶芝士, 芝士薯条, diet coke(coz 普通coke唔冻) <- 芝士怪我们坐在冷气坏了的bar位下, 等了都差不多15分钟终于来了, 很慢呢, 如果是返工 lunch 等到来都唔洗食了. 由于配料可以自己任加, 我便各加了少少, 如生菜丝, 粟米, 磨菇, 蕃茄粒, 烟肉碎, bbq酱, 除了生洋葱没加 and 可恨冇哂我最爱的菠萝. (但老公见到厨房仲有几箱!)而老公我就见到他加了很多磨菇 (磨菇怪?! 无啦~~~只是好少少.....)同埋d黑椒, 我就"pat" 了一"pat"蒜蓉牛油给他, 热狗好好食呀, 又大个, 不过食得好困难, 而那里d人只能够帮我切开一半……人地想用刀切来食呢(因为唔知点食), 老公就想要手套, 因为大家都食到成手都系哈哈
而老公我就见到他加了很多磨菇 (磨菇怪?! 无啦~~~只是好少少.....)同埋d黑椒, 我就"pat" 了一"pat"蒜蓉牛油给他, 热狗好好食呀, 又大个, 不过食得好困难, 而那里d人只能够帮我切开一半……人地想用刀切来食呢(因为唔知点食), 老公就想要手套, 因为大家都食到成手都系哈哈.
老公食唔到溶芝士味反而食到好香口的蒜蓉牛油(因为可爱的老婆给了我 1 "pat" 蒜蓉牛油), 溶芝士....无味.....骗人呀~~
而芝士薯条d芝士溶左就要用手”灭”开, 也是没乜味的芝士, 至于有味薯格就唔觉有特别咩味㖞, 只是份量好少同埋炸得好脆! 食完极饱!!
见到汉堡包d牛肉都几juicy…..个样, 下次会再同老婆仔来食!