2019-09-15 66 浏览
本来约左朋友到重庆大厦嘅7E 食咖哩,朋友突然有事吾得闲,唯有自己先上去食,下次再约返佢啦。典解吾系叫7E嘅😅?位置系重庆大厦E座7楼嘅E2室。楼下有专人带领,所以都好容易揾到。估唔到餐厅都几阔落,好有港式茶餐厅feel。睇紧餐牌时老细已经免费送上一份青咖哩薄脆饼,果然系薄脆,又薄又脆,有少少辣,再点埋青咖哩酱,清新美味!好窝心。点左个📌印度烤饼~Naan📌 镬仔羊肉~ Mutton Karahi📌印度烤饼~Naan呢个原味印度烤饼,虽然无油无蛋,好似好斋,但外脆内软嘅烤饼有厚度,因为中间系空心,所以有嚼劲,充满阵阵嘅小麦香,就咁食已经好!📌 镬仔羊肉~ Mutton Karahi嚟到7E,印度烤饼好食,但都要点返个咖哩先完美。用上多种香料煮成嘅羊肉,咖哩酱汁浓稠适中,味道香辣鲜明,羊肉够腍入味。咖喱酱汁配Naan烤饼同食,就系最完美嘅配搭!原来一个人食咖哩都好有满足感,而且服务员都好热情,除左介绍美食外,仲问我啱吾啱口味。当然好味啦!
典解吾系叫7E嘅😅?位置系重庆大厦E座7楼嘅E2室。

点左个
📌印度烤饼~Naan
📌 镬仔羊肉~ Mutton Karahi

📌印度烤饼~Naan

📌 镬仔羊肉~ Mutton Karahi

咖喱酱汁配Naan烤饼同食,就系最完美嘅配搭!

• 烤饼~Naan