2021-11-28
波仔系我中学时期已经有,听女友讲过,佢以前中学lunch time系经常落波仔食,因为食完要赶返学校,价钱又平,个时一个十几蚊嘅肉酱意粉已经好够饱。虽然而家疫情叫缓和返少少,不过大家都可能想尽量喺返啲冇乜人嘅地方度用餐,买外卖返公司食都系要花啲时间出去攞外卖,同外卖价钱都唔平,加加埋埋又有多咗笔使费。有时可能系忙得滞想拿拿临食个饭医肚,系节奏咁急速嘅生活中,波仔无疑系一个好好嘅选择,既系超级方便,价钱又比买外卖平一大截。以前嘅波仔选择好少,依加嘅口味多咗好多,不但只饭、意粉𠮶啲主食多咗好多种口味,又有新鲜菜有汤有糖水,每个种类都有几款俾你拣,依加仲有素食系列,素食人士有多一个选择喇🥦🥬🥒 ✅葡汁杂菜饭味道同出面食到嘅葡汁差唔多,葡汁入边有薯仔粒,蔬菜饭有青豆角粒同甘笋粒,珍珠米拎起上嚟粒粒都咁有咬口。✅黑松露蘑菇意粉黑松露同蘑菇汁嘅味道调配得啱啱好,唔会好咸同好浓味。✅藜麦花椰菜饭藜麦同花椰菜饭近年好hit,系健康又有营养嘅食物,呢个饭嘅热量系主食嚟讲系算低,佢入边无白饭。份量够多,一个人食一个好够饱。入边仲有甘笋粒同青豆角粒添。今次介绍嘅呢三个主食,味道相当不错😋同价钱亦抵食。令我惊
✅葡汁杂菜饭
✅黑松露蘑菇意粉
黑松露同蘑菇汁嘅味道调配得啱啱好,唔会好咸同好浓味。
✅藜麦花椰菜饭
今次介绍嘅呢三个主食,味道相当不错😋同价钱亦抵食。令我惊喜嘅系饭同意粉叮完之后保留到口感,唔会太林同埋糊。加热方法好简单,唔需要解冻,只需要叮6分钟就食得😎