2021-10-31 151 浏览
又到发薪日,可以同老公食好啲嘅晚餐,喺屯门虹桥𠮶边有好多特色嘅咖啡店同埋西餐厅,我哋今日就去咗Pillowtalk。环境都相当浪漫,每间餐枱上面都有一个蜡烛灯,我同老公坐咗高枱,沙发度都有摆放pillowtalk 嘅cushion,坐得好舒服。泰式生虾呢个泰式生虾相当抵食, $48仲有10只生虾,啲虾好新鲜,够冻,尺寸都大,中间仲有个酱汁俾你点,就咁食已经甜甜地好正龙王柚子啤酒呢间餐厅有好多港式啤酒卖,我嘅心水系陈皮啤酒同埋呢一个柚子啤酒,今日试咗呢个柚子啤酒,柚子味都好出猪仔骨呢个猪仔骨份量超大,超出左餐盘嘅大细,肉质厚实,咬落去啖啖肉,每一啖都有烧烤酱的味,猪仔骨下面仲有薯条,即炸够热,食完呢啲基本上已经好饱避风塘软壳蟹意粉呢碟真心推介,好好食,有两只软壳蟹,粉浆够薄,而且意粉系好似炒意粉甘,好容易就食晒成碟秘制BBQ鸡翼呢个BBQ鸡翼有少少辣但系相当Juicy,惹味得黎会令人想食多几只套餐加$9仲可以叫嘢饮,我哋叫咗菠萝汁,酸酸甜甜好解渴,

泰式生虾

龙王柚子啤酒