2024-08-16 614 浏览
呢间完全系冇外貌,好普通,冇装修,既一间后巷茶餐厅,但系我都觉得要为佢写一篇食评有次我老公话要专登带我嚟一间隐世茶餐厅,话佢既野好好食我地中午黎到,已经座满人,我地两个人系要座埋一边,要同其他人搭枱;餐枱仲要系好怀旧果啲细细张既枱,基本上你食完一碟要拿拿声叠起黎腾空多啲位出嚟。我老公介绍呢度嘅咖喱同埋猪润。所以我就食佢猪润餐同埋咖喱牛腩饭猪润餐估唔到咁既餐厅,佢既餐包都有3款包俾你拣,甜包,麦包,普通白方包。我中午去到,麦包卖晒,我拣左甜包,上到枱时候,烘得刚刚好,个包系超软熟,块包每一个角落都茶满牛油。系呢块包已经睇得出呢间餐厅系好有心机讲开食猪润面,大家都应该会去深水埗维x猪润面,个人觉得果度个汤底系用猪润煮过外,猪润都系一般,可能因为惊猪润唔熟会有虫,所以啲猪润都系煮得太过耐,变相就会好韧;但呢度就唔同,我从未食过啲咁爽口既猪润,佢又唔系唔熟,但系煮得好爽口,又大块,好好味;而且你睇得出佢个汤底都系有用猪润煮过。加少少辣椒油,真系无敌。评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5跟住到咖喱,我老公食饭要多汁同埋钟意印度咖哩,呢间完全符合晒佢要求;我从未食过一间咖喱,啲汁又多,啲𩠌又多,个饭食晒

有次我老公话要专登带我嚟一间隐世茶餐厅,话佢既野好好食

猪润餐

评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

跟住到咖喱,我老公食饭要多汁同埋钟意印度咖哩,呢间完全符合晒佢要求;我从未食过一间咖喱,啲汁又多,啲𩠌又多,个饭食晒都仲有好多𩠌同咖哩;佢嘅咖喱唔系日式甜甜哋既咖喱,系印度果啲有少少渣既,味道好好食,好多人叫;咖哩牛腩好多牛腩,要赞👍🏻👍🏻。

评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

外表一啲都唔出众,但佢既猪润已经成为我心目中第一🥇🥇

大家要黎试吓👍🏻👍🏻

整体味道指数:😋😋😋😋😋/5