2022-08-03
荃湾虽然对路痴我黎讲系一个结界,但对Foodie来讲就系所有横街窄巷都可以寻宝!今次见到一间卖日本丼嘅小店,净系做外卖,价钱好吸引,选择亦都好多,就决定买返屋企做晚餐净系望到佢雪柜里面啲刺身,全部都厚切大大件,已经觉得好正我叫咗一个一人盛套餐 Set C ($66) 同一碗极上刺身丼($108)Set C 有三文鱼寿司、珍宝赤贝、北寄贝、赤海虾同吞拿鱼寿司各两件刺身丼就有三文鱼子、帆立贝、油甘鱼、三文鱼同带头刺身虾,丼饭仲配咗三文鱼味噌汤由于佢哋只做外卖,佢哋劲贴心咁俾咗个冰袋我,等我啲刺身可以保持新鲜!返到屋企,一打开盖我只猫就跑上嚟想偷食😂 证明啲鱼生真系好得好新鲜🐱我哋将啲鱼生拎开晒之后,发现个饭仲配腌萝卜同腐皮。而个饭系寿司饭嚟嘅,仲好大份添。依啲刺身真系大大件,好厚切,同埋好好食🤤 全数只系$174,两个人食抵到烂啦!
净系望到佢雪柜里面啲刺身,全部都厚切大大件,已经觉得好正