2019-08-24 50 浏览
和牛 Shabu Shabu 继东京之后系香港再食,但质素不比日本差哦。星期五happy Friday 特地揾和牛黎奖励自己,系6个餐入面选左 A4 黑毛和牛特选套餐,点解系呢款呢,因为 omakase 有好多肉,而且仲有 A5 和牛,我一个人真系好难食得晒,A4 质素已经好好岩晒女仔食。首先会俾个昆布汤底,一人锅,自在地食火锅,今日既特选牛肉系牛小排同牛柳,基本上3至5秒食得,牛小排大块啲而且雪花分明比较肥美甘香,入口即溶。牛柳可以三秒即起,嫩滑无比。个人中意点柚子醋,解油腻. 蔬菜盘好新鲜,唔使点酱都好清甜。尤其中意皇帝菜,味道独特。豆腐亦食到满口豆香,中意清淡既朋友真要试下。除左日本米饭,其实可以转自家制乌冬,弹牙而且软硬适中,系其他地方食唔到呢种口感,建议转叫。最后用左支乌龙茶同抹茶雪糕作结,唔太甜,完美。

蔬菜盘好新鲜,唔使点酱都好清甜。尤其中

最后用左支乌龙茶同抹茶雪糕作结,唔太甜,完美。
  • Green tea ice cream