2018-08-11
每次经过都好想入去试吓有乜食,门面没有任何介绍,连店名都系好细只字真系好想知内里卖乜嘢,今曰终于有时间忍唔住入去寻食一番内里装修简约,日本和风,一面厨师bar位,全店大约有十几个位坐低睇吓有乜食先,原来系独沽一味食鱼生丼饭有四款选择,分别是:梅$108、竹$148、松$198和特上$298。价钱上的差别在于鱼生的总类和分量。我就叫左一个竹和特上,过左一阵侍应就送前菜:胡麻酱吞拿鱼剌身,需然吞拿鱼唔系好肥美,但加埋个酱一齐食又几好味每个丼饭都跟两片紫菜而每张枱都有份说明教你点样一饭三食原来紫菜系俾大家包手卷食饭送到,座鱼生山好高,睇卖相已好吸睛即刻影相呃like先竹:里面包含--吞拿鱼、吞拿鱼蓉、北寄贝、希灵鱼、带子、甜虾、三文鱼子、乌贼、油甘鱼和𫚭鱼,由于我系选(竹)有10种刺身,另外(份量增量),所以座剌身山比叫其他高d欣赏完可以真正试味,味道需然唔系好肥美,但入囗囗感丰富,芝麻增加香味,还有食到柚子味,另鱼生冇噤肥腻更加醒胃,胃口大增至于特上,就系多左蟹肉和海胆,两者份量都几多,蟹肉味道好甜,而海胆就好鲜好creamy其实三款食法,本人比较喜欢普通食法和茶渍饭既食法,手卷食法觉得比
每个丼饭都跟两片紫菜
而每张枱都有份说明教你点样一饭三食
原来紫菜系俾大家包手卷食
饭送到,座鱼生山好高,睇卖相已好吸睛即刻影相呃like先
其实三款食法,本人比较喜欢普通食法和茶渍饭既食法,手卷食法觉得比较难整,茶渍饭个汤几好味,加左芝麻和葱粒更加美味
如果(特上)既价钱平d就更好,我觉得贵左d。
题外话/补充资料:
另外提提大家,饭来之后如要影相快d影,影完要食,因座刺身山会好快倾倒,唔系就有可能跌晒落枱浪费晒佢。