2016-03-24 997 浏览
陪3个朋友去佐敦做衫,佢地公司PARTY要礼服,等完度完身都7点几,就去揾野食。有人话冻冰冰想去打边炉,谂下谂下,有人话不如去一哥,之前佢食过有独立房,我地点嘈都得!原来呢度系食左个鸡煲先,之后就成个鸡煲拎走,有另一个煲俾你打边边唔使咁油,D鸡煲食完个底通常都好油,宜家无呢个忧虑了。个鸡煲黎到时已经好香,待应拎个鸡煲黎时连随个计时器来,计够三分钟就可以打开盖,炒下佢,过多两分钟就食得了!配料十足,鸡件嫩滑,味道唔浓唔太咸,食完无口渴既情况出现,鸡件煮完无缩水,仲有啖啖肉,但就唔系好入味。鸡煲可以无限添食,食够鸡煲先食蟹煲又得,食完鸡打完边炉再食鸡都得。鲜茄花甲野菌蟹锅满有蕃茄﹑粟米﹑薯仔﹑蟹件同唐芹等,只系汤底已经好鲜甜,蟹肉份量都唔小,好多呀!泰式生虾同三文鱼刺身刺身都好新鲜,由其系三文鱼,够大件同肥美。海鲜拼盘每日既配搭都会有唔同,他们说边样新鲜就入边样,无论蛏子﹑鲍鱼﹑龙趸﹑鲩鱼片﹑虾﹑象拔蚌﹑蚬﹑带子等通通十分新鲜,件件爽口鲜甜,十分有咬口,仲要好大只,滋味无比。牛颈脊呢排打边炉都中意食牛颈脊,因为油份唔多唔少,牛味亦重,雪花纹亦好平均,很靓,渌完都好香口。另外仲有响铃同生根球

独立房,我地点嘈都得!

咁油,D鸡煲食完个底通常都好油,宜家无呢个忧虑了。

以打开盖,炒下佢,过多两分钟就食得了!

缩水,仲有啖啖肉,但就唔系好入味。

鲜茄花甲野菌蟹锅

小,好多呀!
泰式生虾同三文鱼刺身

刺身都好新鲜,由其系三文鱼,够大件同肥美。
海鲜拼盘

,仲要好大只,滋味无比。
牛颈脊

,很靓,渌完都好香口。
另外仲有响铃同生根球,多款丸子,排得靓靓,完全无雪味,加上店内自己包

既云吞同水饺,但系咸左少少(同行朋友唔觉),最后仲送上桂花糕,不过我唔

食的,唯有俾埋朋友食啦!
$258加一,呢个价食到咁多野食真系好抵,鸡煲蟹煲任食之余仲有大盘新解海

鲜播!自己系屋企食,呢个价都唔得啦!
自家煲菊花茶
2016-02-08