2018-08-16 138 浏览
喜欢食生蚝嘅我,今日开完OT就到公司近附嘅餐厅「Marine Seafood Bar & More」独自享受一餐!位置十分方便, 位于观塘骏业街52-56号中海日升中心1楼A舖。其实离观塘地铁站不远, 观塘MTR站 (Exist A2) , 步行几分钟就到。 首先见到生蚝低至$9 起一只, 好抵呀! 我梗系要叫番半打来试吓啦! 即开即食嘅生蚝(Pacific Rock),非常鲜甜,肉质爽囗带有少少creamy嘅囗感, 海水味亦唔会太重,我喜欢! 之后就叫咗个用竹炭材料制成嘅《芝士和牛竹炭汉堡 $138》, 外型黑色, 都几型仔, 仲好大巨型㖭! 中间夹著厚厚和牛、 香浓芝士同蕃笳等。 材料非常丰富,味道仲好夹, 仲有薯条作伴碟,实在太好了。 薯条炸得香脆,仲份量不少, 热辣辣,非常美味!整体嚟讲,食物质素好好,价钱合理, 环境舒适, 可以再试!

薯条炸得香脆,仲份量不少, 热辣辣,非常美味!

整体嚟讲,食物质素好好,价钱合理, 环境舒适, 可以再试!