2018-05-06 90 浏览
成日经过呢间老街都同老公话想试,但系出面成日都排长龙,咁难得同老公假期午餐食得早,所以提早去揾晚餐食😁原来五点几老街唔驶排队,仲唔嗱嗱声入去试😆环境来讲好有台湾风味,播嘅全部系台湾歌星嘅歌,我同老公都好enjoy 可能因为早嘅关系,晤驶等又唔逼人正讲番D食物,台湾铺头最紧要试佢𠮶啲卤肉饭便知龙与凤😏因为去台湾嘅卤肉饭,随便一间都好好食,呢间老街我同老公都觉得个卤肉味道有八成似台湾嘅正宗味道👍🏻佢另外加左D粟米同红萝卜粒,令到斋肉嘅一碗饭变得健康D🤣另外因为太多小食想食,所以就只叫咗个大卤肉饭冇并其他野,小食嘅每一样都非常美味,尤其是我呢个豆腐怪,见到炸豆腐同皮蛋豆腐简直同老公抢食吖😆😆最惊喜系个青瓜㖞,酸酸甜甜好开胃呀又爽口,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻老公order个面底都好烟银👍🏻👍🏻面底有九成同台湾一样,牛肉又够淋,又入味,牛筋又够骨胶源嘅感觉麻辣汤底唔算太辣,对于我呢个浓味人来讲,系好味道😋下次黎就要试吓佢啲小香肠😏
可能因为早嘅关系,晤驶等又唔逼人

另外因为太多小食想食,所以就只叫咗个大卤肉饭冇并其他野,
最惊喜系个青瓜㖞,酸酸甜甜好开胃呀又爽口,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣汤底唔算太辣,对于我呢个浓味人来讲,系好味道😋
下次黎就要试吓佢啲小香肠😏
2018-05-05