今日同妈咪谂住去利东街影相,下午茶时间就喺附近揾到呢间"玖零冰室"。首先佢门面几文青风,我都有坐喺门口张木櫈影咗张相🤘🏻!入到店内,见到装修都好港风特色🇭🇰,霓虹灯装饰色彩缤纷,几啱打卡📸!分享吓食咗咩先👇👇!🍞一口西多士 $36 西多士新鲜炸起本身都好食,不过有包埋花生酱先系正宗嘅港式西多㗎💁🏻‍♀️!呢个Size啱啱好唔使切,但一份有四大件,份量绝对唔少;好肥好邪恶但又好满足😋😋!🍽️ 重量级下午茶 $45呢个系一个自选餐,一款肉再配沙律/薯条/半份西多。我哋嗌咗脆炸鸡翼(4只)配沙律。啲鸡翼炸得好香口好脆👍🏻,炸粉够薄,咬落去好Juicy;配埋杂果沙律,真系好好味!🍛吉列芝士猪扒 日式咖喱蛋包饭 $62Search吓玖零有咩招牌嘢食,见到好多人都有嗌蛋包饭,点都要试吓! 卖相真系好靓😍,好大份!个咖喱汁同个蛋都OK,而个吉列猪扒够脆同干身,唔会好油腻,好易就切得开👌🏻。留意到佢啲饭系用咗珍珠米整,成个饭更加有口感,诚意之作💛!🍨雪糕红豆冰 $30 跟餐加$15咋,梗系追加啦!加咗云呢嗱雪糕,成杯红豆冰仲浓郁咗好正呀✌🏻!Btw,佢哋晚市仲有秋冬限定嘅煲仔饭、秘制鸡煲等等港式风味选择🇭

🍞一口西多士 $36

一口西多士

🍽️ 重量级下午茶 $45

🍛吉列芝士猪扒 日式咖喱蛋包饭 $62

🍨雪糕红豆冰 $30
跟餐加$15咋,梗系追加啦!
加咗云呢嗱雪糕,成杯红豆冰仲浓郁咗好正呀✌🏻!

Btw,佢哋晚市仲有秋冬限定嘅煲仔饭、秘制鸡煲等等港式风味选择🇭🇰!认真,太多嘢拣,我食个Tea都拣咗好耐!下次嚟要试埋其他茶餐先💪🏻,例如猪扒包同鱼柳包,好似样样都好正,大家嚟开湾仔修顿附近想揾嘢食,好推介呢间!

2022-12-10
一口西多士