2K
2009-05-15 10 浏览
15-5-2009以前0系铜记食过素刺身觉得几得意 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1914262), 知道旺角有间同类型食店, 又贪玩0黎试试, 还掂之前睇过食评好似都唔差. 3:xx pm 0黎到, 谂住叫一客小食加一份杂锦寿司乜都试 d, 点知落完单女店员走出来一句「无寿司饭呀, 所有寿司都无喇」, 唯有净食「芝士蟹柳春卷」($18) 及「三文鱼刺身」($32).春卷原来一客得一条 (开二), 真系... 幼身春卷卖相似足沙爹王的脆虾棒, 入面就系「卡夫」味芝士及「面粉」蟹柳, 味道可以预计, 不过热热的春卷皮竟然可以唔脆, 唔系即叫即炸? 沙律酱亦离奇地淡口, 食到 R 晒头又皱晒眉头.「三文鱼刺身」就无得顶咁难吃 -- 「三文鱼」系大豆制品, 咬落颇似擦胶, 仲要带点「出水」及温温吞吞, 同「元」字头回转店转了几圈都无人认购的极唔新鲜「荤」三文鱼有 9 成相似, 好唔好食你话呢? Wasabi 系牙膏, 不过豉油仲吓人, 沟了好多水, 味道怪异又带点腥 (???), 我去了「
15-5-2009

「三文鱼刺身」就无得顶咁难吃 -- 「三文鱼」系大豆制品, 咬落颇似擦胶, 仲要带点「出水」及温温吞吞, 同「元」字头回转店转了几圈都无人认购的极唔新鲜「荤」三文鱼有 9 成相似, 好唔好食你话呢? Wasabi 系牙膏, 不过豉油仲吓人, 沟了好多水, 味道怪异又带点腥 (???), 我去了「明记」回转店 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=116604)?

食到一头烟, 环境卫生亦麻麻0地, 不过都未够店员们「极品」,「柄埋」吹水唔执台之余, 我同女店员讲0野时佢系眼尾都唔 saau 我一眼, 真系「礼貌」至极 -- 定系我唔够靓仔?

丢低 $50 逃离现场, 0拿0拿0拿系咪衰呢, 贪玩到咁, 而家玩出祸喇!
睇 menu 仍不以为然
$18 得一条, 真系「矜贵」喇
以「明记」三文鱼为鉴, eat at your own risk!
2009-05-15
睇 menu 仍不以为然