2022-09-11
又系食好西的时候,约咗朋友叙旧,拣咗间人气十足位于尖沙咀的西餐厅。喺门口已经觉得餐厅非一般了,要上一楼,楼梯同墙身感到玩味十足。每张枱的布置也与别不同,十分别致,突然间会发觉某个角落会有新惊喜。唔止装修,食物名称同菜单也同样玩味十足。先上饮品73.5%朱古力最好味朱古力当然系我至爱,即系朱古力粒粒沙冰,口感丰富,每啖都饮到朱古力粒粒,面头仲有一块好可爱好好味的朱古力块做装饰。朋友叫咗Oreo沙冰,评价唔错。求其是但乜都炸啲啦改咗一个好搞笑的名,其实即系小食拼盘,有薯条、鱼柳、炸虾同鸡翼。性价比甚高,特别推介鱼柳,肉质唔错,鸡翼有少许香辣,新鲜炸起热辣辣,值得推介。美利坚合众国草饲牛扒沙律简单来讲即系美国草饲牛扒沙律,沙律份量好足,配塔生果好清新。加咗两块虾片,仲有附上一小杯乌冬。牛扒肉质唔错,七成熟呈粉红色,嫩滑,份量足。芝士龙虾意大利扁面上碟时十分抢镜,大大只龙虾盖在意粉上,厨师谂得周到已帮忙起肉,唔使食到咁论尽。龙虾肉质爽口弹牙,都算多肉,唔止咁简单,扁意粉内有虾肉和菇类一齐炒。而卦汁方面芝士味好浓好香非常高质。肉食者沙律原来即系炸鸡沙律,炸鸡有五件,新鲜炸起好嫩滑。茫茫人海遇见你
先上饮品
73.5%朱古力最好味
朋友叫咗Oreo沙冰,评价唔错。
求其是但乜都炸啲啦
原来即系炸鸡沙律,炸鸡有五件,新鲜炸起好嫩滑。
呢个甜品层次非常丰富,真系名副其实又酸又甜口感复杂。就系因为有芒果同青柠做雪葩,有饼底托底,加上士多啤梨同爆谷一齐食。卖相好靓。打卡一流。
开头仲担心芝士会好Heavy, 但系出嚟效果又唔会,可能加咗豆腐来中和,感觉轻身,又不失有芝士的香。