2020-04-21 124 浏览
如果话希云街系港岛区嘅黄点集中地,九龙区就有山林道,呢间舖有罢市同将收益捐畀星火,店内黐满文宣。食物名好盏鬼,有时要睇埋英文先知系咩嚟。.黑松露牛肝菌卡邦尼意粉:主菜中难得正常嘅名,用扁意粉较索到汁,够黑松露同芝士味,略嫌份量较少。属性:龙系 奇异花:原来系龙虾虎虾茄汁意粉,呢个唔错,龙虾有焦香,两款海鲜都啖啖肉好弹牙。焗秘制猪仔骨配薯条:主菜中难得正常嘅名+1,猪仔骨有四条,个烧烤汁几惹味,肉质有少少韧。英国国菜1997:大家估唔估到系咩呢?无错就系Fish & Chips,不过系香港版,面糊好似无咩落蛋所以颜色偏白,喺英国食嘅版本炸衣较厚,不过呢个版本都唔错,无咁热气,但始终觉得配传统𠮶种粗薯条夹啲。MK鳗鱼蛋包饭:唔知由几时开始,鳗鱼同海胆一样变左百搭,呢款就有半条鳗鱼,钟意食嘅可以拣原条,鳗鱼无咩腥味,个蛋够滑,系想像到嘅味道。厚玉子烧:真系几厚身,较似寿司𠮶款甜玉子,加左烧汁、沙律酱同木鱼吊味。玫瑰花茶:朋友话要养生叫左,稍甜但接受到。老老实实食物质素就正常啦,但老板几好人,话无客就唔会赶我地走,而且佢地做左好多野支援手足,去开呢头不妨支持下。
黑松露牛肝菌卡邦尼意粉:

MK鳗鱼蛋包饭

厚玉子烧:
厚玉子烧

玫瑰花茶:
朋友话要养生叫左,稍甜但接受到。
玫瑰花茶

庆祝纪念