2021-08-22 203 浏览
📍冚棒唥📍冚棒唥喺一间非常有惊喜嘅小店💛首先听个名就知道玩味十足🤣从餐牌上可以留意真喺乜都有咁,好多fusion元素,令人觉得几好奇想试下,好欣赏小店嘅创意同用心!虽然小店空间有限,座位数目都唔算多,但系装修好特别,有啲怀旧嘅铁皮车仔,窗台位置又有啲复古嘅感觉🤣今次食咗虾饭堡配薯角&杂菜沙律($118)由于无薯角,店员转咗薯条,卖相非常出色💁🏻‍♀️ 饭堡里面落咗蒽,同行友人话食到蛋,总之唔系只有饭咁简单🤤两面都煎得好脆口,配埋块巨厚虾饼,一啖无可能食得晒😂真心诚意之作,从卖相同味道都感觉到厨师果份用心💛(好似系8月1日换新menu先出 快啲去试🤤)另外推介啱啱好全日早餐($128)🥣之前食过一次已经念念不忘,都喺果句,食得出厨师嘅用心!大啡菇唔系就咁煎下就算,上面有芝士超满足,里面超级juicy!焦糖香蕉🍌上面嘅焦糖咬落系脆口🤤最后要讲埋令我非常震惊嘅青柠·汤力水·咖啡冰($65)虽然价钱偏贵,但系系我目前饮过最好饮嘅!!espresso变咗做咖啡波波冰,倒入tonic water时会慢慢溶化,咖啡味仍然好浓郁,再加上淡淡青柠味🤤总括而言,个人觉得小店制作食物非常用心,值得支持💛题外话
📍冚棒唥📍

总括而言,个人觉得小店制作食物非常用心,值得支持💛题外话,之前又黑蒜鸡翼都超级好食,但依加已经冇卖噜😢