2021-07-18
近排南越南咖啡厅人气高企,出到去旺角紧系要去朝圣下啦!一出䢂门就到,装修得唔错,重有霓虹灯系天花,不过我地被安排坐系窗边既座位。点左好多人叫既脆球饼:脆球好脆口,摆左阵都重好脆;味道match既,又几好玩。如果青瓜搅埋落个酱都可能唔错!跟住就系五香猪腩伴锅巴:个锅巴几有惊喜wor!有睇头得黎都几夹。冇谂过越南餐厅有d咁特别既食物。腩肉有入口即溶既感觉,裹面果酱好match,又平衡到个油腻。主食点左个金边粉同烤鸡:个汤金边粉味道够,生牛肉嫩口,春卷牛肉丸正常,牛根牛腩够淋,不过略嫌个辣味好似盖过左佢食物原味道咁烤鸡连香叶烤炸得几好食,唔配酱已经好好味。酱汁好有东南亚风feel,有椰奶味。配菜青苹条外面辣裹面爽甜,感觉好清新!饮品方面点左蛋咖啡,见到好多人点同埋个名够特别好似有层焦糖蛋咁,但饮落好似海盐咖啡。杯冻既香茅青苹果茶易入口,但普通左d, 饮唔到浓厚既香茅同青苹果味啦!
点左好多人叫既脆球饼:
脆球好脆口,摆左阵都重好脆;
味道match既,又几好玩。
如果青瓜搅埋落个酱都可能唔错!
跟住就系五香猪腩伴锅巴:
个锅巴几有惊喜wor!
有睇头得黎都几夹。
冇谂过越南餐厅有d咁特别既食物。
主食点左个金边粉同烤鸡:
饮品方面点左蛋咖啡,见到好多人点同埋个名够特别
好似有层焦糖蛋咁,但饮落好似海盐咖啡。