2023-12-20
喺中环返工,大家都一定会推荐呢间玩味十足嘅Cocktail Bar。餐厅食物味道有保证,又有各式各样嘅特色调酒,价钱仲尚可接受,真心推介。餐厅加入玩味十足的纹身墙、霓虹灯和涂鸦等元素,形成独特风格。菜式多用上亚洲或本地食材再配合西式煮法。我哋一行几人,叫咗唔同食物share食,餐厅主打嘅Holy Fried Chicken,每台都会必点,新鲜炸起,热辣辣,超香脆,入口啖啖肉,配上佢哋自家制嘅四川麻辣酱料,香口又惹味,肉质仲保持鲜嫩。aglio olio 一上碟已经闻到超香嘅大蒜味,意粉保持弹牙的口感,橄榄油将切碎的大蒜炒香,风味浓郁而不过于油腻。每一口都能品味到大蒜的香气和橄榄油的滑顺口感。另一推介系蟹肉饼,使用新鲜的蟹肉,质地鲜嫩,外观通常呈现金黄色和酥脆的外壳,这是由于在煎炸过程中面包糠的烘烤效果。酥脆而不油腻,同时保持内部的湿润和鲜嫩。搭配著一些调味酱,如塔塔酱、柠檬汁或海鲜酱汁,提供一些酸度和清新感。