2023-12-20
铜锣湾分店最好食!新舖听讲开咗几个月,最钟意佢地成日update menu, 每次都有惊喜!打开menu第一版就有新野,好似好劲!熟成牛肉平啲听得多,食就未食过,唔知系咪同传说中一样牛味特浓,锁住肉汁!蜜糖菊花茶 $56好有仪式感嘅茶壶同杯,茶入口好香,蜜糖同菊花好夹,饮落完全唔甜!个壶入面系真花茶,唔系茶包!跟餐嘅汤同沙律: 热辣辣嘅蕃茄汤同日式麻酱沙律英国熟成28天西冷(七成熟)$2683左块西冷,配烤蔬菜同沙律菜,2块切半嘅南瓜天妇罗。个酱甜甜地,少少麻酱嘅感觉,点咩都咁好食咁夹!肉味浓,肉质完全唔似七成,掌握得好好,靓到好唔真实。横切面睇到比五成熟多d但完全无血水!nice三文鱼牛油果莎莎$88本身听川名以为系辣嘅,食落一d辣都无,只系轻调味,食到两样主要食材嘅原味道~三文鱼刺身比例好好,就咁食都好正,配炸薄饼有d油,如果有面包就最正~小食黎讲份量都唔少!似正常份量哈哈!有d镬气牛柳粒螺丝粉 $128一上枱比佢个外表吓亲,点解要喺菜上面加咁多酱呢?但拨走d菜之后下面嘅粉有料到!唔止有镬,稍微甜嘅酱汁同牛柳好夹,螺丝粉系al dente!!!讲真,自己都煮唔到螺丝粉系世界标准好食
蜜糖菊花茶 $56
跟餐嘅汤同沙律: 热辣辣嘅蕃茄汤同日式麻酱沙律
英国熟成28天西冷(七成熟)$268
三文鱼牛油果莎莎$88
有d镬气牛柳粒螺丝粉 $128
一上枱比佢个外表吓亲,点解要喺菜上面加咁多酱呢?但拨走d菜之后下面嘅粉有料到!唔止有镬,稍微甜嘅酱汁同牛柳好夹,螺丝粉系al dente!!!讲真,自己都煮唔到螺丝粉系世界标准好食有咬口,再黎系酱汁包覆度,落镬炒过系不一样,有酱得黎系偏少少干身!
原只墨鱼墨鱼汁扁面
一上枱,原只墨鱼喺上面,震慑了我!墨汁面系我至爱,平时出面太多伏,一系汁唔够,一系用咗墨汁面无另加墨汁,食完个咀唔黑𠮶种系无咁好食啰
墨汁面酱汁包覆得好完美,d面拎咗上自己碟都唔会甩色,有拉丝,食落好多芝士,好香好好食!
墨鱼身好新鲜,爪嘅位置系炸起咗,好邪恶啰
澳洲肥威$48
好香浓!平时自己冲唔到嘅质素!个杯垫都宁舍靓,好有feel!