2024-07-03 285 浏览
有次上网见到呢个菜名:多汁淫虾,觉得个名好搞鬼。作为好奇的食客,我们特登黎试下呢两款 "玩味" 的菜式 - 「淫虾」和「门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将」套餐。「淫虾」应该指既系龙虾,而「门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将」系一只龙虾、半只慢煮春鸡,以及炸软壳蟹,搭配自选的爆多汁猪仔骨和薯条。好彩无拣意粉,因为个拼盘真系好大份。我地仲要加左个烟三文鱼配牛油果酸青瓜作为餐前小食。呢个前菜坚好食,响呢个炎热既天气,食个酸酸甜甜清新爽口既冷盘,非常开胃。龙虾肉质鲜甜弹牙,简单的烹调保留住了海鲜本身的鲜美。半只慢煮春鸡外层用左孜然粉调咪,鸡皮经过烤焗,外层有焦脆口感,内保持嫩滑多汁。软壳蟹火喉刚好,口感外脆内软。切开爆多汁猪仔骨真系睇到既爆多汁,肉质爽嫩,而且好惹味。柠檬莓果梳打和青柠柚子梳打清新怡人,唔会好甜,好解喝。衷心期待下次光顾Just'er Bar & Restaurant ,可以探索更多惊喜创意菜式。

龙虾肉质鲜甜弹牙,简单的烹调保留住了海鲜本身的鲜美。

软壳蟹火喉刚好,口感外脆内软。

切开爆多汁猪仔骨真系睇到既爆多汁,肉质爽嫩,而且好惹味。

柠檬莓果梳打和青柠柚子梳打清新怡人,唔会好甜,好解喝。

门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将

• 门西淋牛猪仁鸡VS虾兵蟹将
  • 多汁淫虾
  • 炸软壳蟹
  • 焗多汁猪仔骨
  • 慢煮蒜香春鸡(半只)