2023-04-16 195 浏览
周末或者假日,有时都会去家人和朋友屋企House Warming。虽然我面皮厚过电话簿,不过去人哋度,都总唔会两手fing fing既~买蛋糕甜点,带零食,拎红白清酒都不失为好选择,如果有埋海鲜刺身,都更加爽皮!火炭呢间食餐好,本身系做批发,家阵玩埋零售,有齐世界各地海鲜款式,刺身由日本直送,来拣货实无错。人多既话,可以整只澳洲帝王蟹,要几巨有几巨。爱多羔的,不妨挑面包蟹。澳洲龙虾够晒体面,另有仲有以拣各式的贝类,甚或象拔蚌。店子经常做不同形式的快闪优惠,如我对上一次来,南非生蚝做紧特价,抵到无朋友,但质素依然高,爽口又有海水味,唔会将货就价。刺身款式亦不少,大众喜爱的赤身、拖罗、三文鱼、八爪鱼等应有尽有,而且大致新鲜。海胆有北海道产地,鲜甜是理所当然。另外我钟意三文鱼籽,咸鲜加上爆汁的口感,配碗白饭就无敌,或者送饼干都掂~最估唔到系呢类地方,竟然会有冷泡茶供应,而且系经过严选的Inari Tea,都玩得几尽。海鲜种类不能尽录,自己来拣啦!

海鲜种类不能尽录,自己来拣啦!