2021-11-24
📍 𝐁𝐨̌𝐮𝐠𝐞𝐥华都商场地下的小店,午市堂食需要排队,等左20分钟左右,纯白色朴素装修风格,地方唔算太大,12个位置左右🤔 如果繁忙时间,一个人入咗嘅话可能要坐门口位🤨,经常有人出入或者有好多人望住,感觉不太好😅 店员服务态度真系几好👍🏻有用心推荐我地,为我地介绍食物👍🏻店舖内有一个大嘅玻璃柜售卖各种松饼、贝果、英式松饼、曲奇饼等,如果堂食嘅话大部份都会帮你焗一焗先上枱,非常贴心😚同时我亦都见到好多人会特登入嚟买外卖🥡午市套餐已经包左有餐汤或者沙律😋今日嘅餐汤系南瓜汤🎃,南瓜汤有好重忌廉嘅香味,南瓜打得好碎,我觉得个餐汤唔会太咸唔会太腻,非常正😄🍝卡邦尼烟肉意粉 $75呢个卡帮你烟肉意粉竟然竟然冇蘑菇😍实在太好了本人并不是太喜欢食蘑菇好开心终于唔使挑晒啲蘑菇出嚟🤣烟肉嘅份量都唔会少,都几大片,意粉好似煮得太硬🥲,不过几多汁好creamy🙃🍝烟三文鱼芦笋意粉$76上到枱嘅时候见到烟三文鱼已经熟得通透,欠缺烟熏嘅味道,芦笋味超级重,啲意粉全部都系草青味♻️,卖相好似唔多吸引,同埋呢个意粉相比起卡邦尼意粉冇咁多汁,呢个仲要比卡邦尼贵一蚊😂感觉上非常不值😣大家可能可以试吓其他嘅意粉比较好。🌹玫瑰
午市套餐已经包左有餐汤或者沙律😋
🍝卡邦尼烟肉意粉 $75
🍝烟三文鱼芦笋意粉$76
🌹玫瑰咖啡半价$20
玫瑰咖啡上枱嘅时候有心形拉花,闻落都非常之香,饮落完全没有玫瑰味,非常失望☹️感觉上完全没有惊喜,普通咖啡不用加钱反而呢个要加钱嘅就做得冇咁好😩
🗻榛子富士山半价$21
卖相都几靓用咗碟豆花同埋榛子朱古力做出嚟嘅饮品,杯上面亦都加咗奶泡,奶泡冇奶味☹️,饮落好似kinder缤纷乐加奶/云呢拿奶咁嘅味🤔
🌹玫瑰草莓酱配原味scone$32
呢个Scone超级大嚿😍店员帮我哋翻热,入口有松化嘅口感,呢个玫瑰草莓果酱我觉得玫瑰味真系唔太重🌹闻落好香但系识落完全冇玫瑰味😂见到OpenRice嘅人话同文华有得挥😹但…我有所保留🤔不过果酱同埋Clotted cream都有得任添👍🏻
玉桂苹果Muffin$28
一样都系闻落有劲重嘅玉桂味,食落就😂,中间我嫌佢有带点湿润嘅感觉,有啲笠☹️
我认为呢间餐厅所有收费都比较贵,我觉得Scone算叫做几好,可能之后外卖嘅话只会买Scone🤔
评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️
服务质素⭐️⭐️⭐️
价钱💸:埋单$252
餐厅资料📋: Bougel Cafe
🕌地址: 屯门屯利街1号华都花园商场地下4号舖
☎️电话: 36145716
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩