2017-08-04 96 浏览
早前去完wonderland cafe,见佢新开了另一分店,系以玫瑰城堡为主题。。又去见识下。呢间似乎系走高档路线,做d fusion菜为主。我地放工5:30去到,已经要叫set dinner了!Tea menu只去到5:00🤔 要知道tea 同dinner 价钱相差极远!好在,最低消费是一杯饮品。我们2人,叫了一个set dinner 再加一杯饮品,已经好够食,好饱了。等我逐样讲吧。头盘点了三文鱼他他有鱼子同生牛肉,鱼子唔腥,但三文鱼好腥!同鱼子一齐食先觉得好d. 😐汤是一个有泡的杂菜汤没甚么特别柠檬雪芭溶得好快,柠檬味唔太酸,都几开胃。主菜: 煎鲈鱼配韩式汁呢个菜我俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鲈鱼煎得好香,冇骨,但有少少泥味。下面个韩式汁好好食!系柚子拆肉再捞辣汁,其实几辣,但越食越好味!酸酸辣辣,配鲈鱼食好夹!而且份量都几多!2大块鱼,够我地2人share~ 甜品是cheese cakeCheese味劲浓,但感觉比较黏口,一般般。饮品: Rose Latte 同玫瑰花乌龙茶Rose latte Wonderland cafe做得比较好。茶我觉得可以改善的系可以加返个隔去隔茶叶。而环境真系一

等我逐样讲吧。
头盘点了三文鱼他他

汤是一个有泡的杂菜汤

没甚么特别

柠檬雪芭

溶得好快,柠檬味唔太酸,都几开胃。

主菜: 煎鲈鱼配韩式汁

呢个菜我俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鲈鱼煎得好香,冇骨,但有少少泥味。
下面个韩式汁好好食!
而且份量都几多!
2大块鱼,够我地2人share~

甜品是cheese cake
Cheese味劲浓,但感觉比较黏口,一般般。

饮品: Rose Latte 同玫瑰花乌龙茶

茶我觉得可以改善的系可以加返个隔去隔茶叶。

而环境真系一般

得呢个摇椅系最靓
近门口幅花墙太淘宝feel😂

总结:食物价钱偏贵,环境不算太优美。
如果有tea menu可以一试。