2021-11-07
何兰正系一间fusion嘅餐厅,无论食物定店内装修都有中西元素,一入到去就比窗边位同霓虹灯吸引住,之后发现店员会安排等位嘅客人去窗边高凳座位饮住野chill住等,我哋都衬无人就摄咗埋去打卡😙•🥢 三杯风味双籽三文鱼他他配香脆云吞皮 $138朋友好钟意呢个三文鱼他他🤩 佢嘅份量都唔少,黑色嘅碗仔装到平口满满一碗,上层系三文鱼籽,下层系三文鱼粒,配埋好似墨西哥脆片嘅炸云吞皮嚟食,好满足😍•🥢 24小时慢煮伊比利亚叉烧·香葱猪油捞饭 $188慢煮叉烧肥瘦几均匀,好淋,但调味有啲普通,有啲位有啲㶶,但无咩焦香嘅感觉,正正常常;猪油捞饭食落唔会过份油腻,捞埋蛋汁几正,不过可能对佢有啲期望过高,就有少少失望咗喇🙈 •🥢 川味煎封西班牙黑毛猪梅柳 呢个黑毛猪梅柳有得拣唔同份量,呢个好似系中间一个(3xx g),生熟程度都定咗7成熟,切开咗见到中间仲有粉红色,因为油脂分布多得嚟又几平均,所以食落好嫩,但又唔会太油腻,衬热食仲有啲焦香!而佢嘅川味调味都好特别,有啲麻嘅味道,唔辣而且唔会过份重味而盖过肉味~配菜有焦糖薯仔,焦糖唔算脆,但都唔会太厚~•🥢 狮子山下(Local Tap Beer) $80问咗
🥢 三杯风味双籽三文鱼他他配香脆云吞皮 $138
🥢 24小时慢煮伊比利亚叉烧·香葱猪油捞饭 $188
🥢 川味煎封西班牙黑毛猪梅柳
🥢 狮子山下(Local Tap Beer) $80
问咗店员边款啱女仔饮啲,佢介绍咗狮子山下,的确几易入口,有啤酒嘅回甘,但唔会太浓。
🥢 Churros
因为系朋友嘅生日饭,想叫个甜品/蛋糕影下相同简单庆祝下,原来除咗menu上面嘅甜品,仲有啲可以订嘅特别甜品,我哋最后拣咗Churros,仲帮我哋写咗Happy Birthday,摆盘都几靓,Churros一啲都唔油腻,外层几脆,入面软软地,仲配咗一球雪糕~