2020-11-16
上星期去试左个精选晚市套餐送北京烤鸭(二人以上+ 提早预订), 虽然话用餐时间1.5 小时, 但星期四去唔full, 坐几耐都OK。环境好好,我食夜晚好有气氛,但太黑,我就无影相喇。套餐原价$588, 再加一。食物已经set 好左, 只可以拣加optional 北京烤鸭 (今次送左, 所以无点)﹑叉烧同炒饭。我地4个女仔去, 大家正当胃口, 唔算好大食/ 好细食, 加哂另外两个optional都食得哂, 无话饱到呕个只。每人加100 或以上, 可以free flow 酒精饮品, 睇你想饮咩, 抵过我地开茶。我地唔饮酒, 就净系开左壶龙井。最后埋单3069/ 4人, 每人700 头。价钱系略贵, 但食物质素好好! 每款味道都唔错。系偏重味左少少, 一直好想送白饭, 但个炒饭系最后先黎既 (甜品前)。我个人最推介1.烟熏京鸭卷 (好味! 个皮较平时湿身, 但内里个鸭肉同酱好好食)2.烟熏四喜素卷 (里面包菇丝, 萝卜丝同荀丝, 味道较淡口, 但好有咬口, 好爽) 加埋 3.毛牛肉 (用荷叶包住四川辣牛肉丝, 钟意香辣既啱哂, 但味道偏重, 所以要同烟熏四喜素卷一齐食, 不过我都有系咁饮水
我个人最推介
3.毛牛肉 (用荷叶包住四川辣牛肉丝, 钟意香辣既啱哂, 但味道偏重, 所以要同烟熏四喜素卷一齐食, 不过我都有系咁饮水)
4.酸菜星斑片 (鱼肉新鲜, 又滑又弹牙, 配埋酸辣汤底…)
5.甜品: 柚子冰配朱古力米糍 (朱古力劲浓郁, 柚子冰又系清甜, 所以加埋一齐食, balance 番哂, 正!!)