2023-06-27 1007 浏览
Lawry’s 系一间老字号嘅扒房,主打烧牛肉,食物嘅质素真系唔错。环境优雅舒服,入餐厅前嘅旋转楼梯都几有格调,餐厅内嘅大圆拱顶充满古典甚具气派,系庆祝生日或anniversary一个唔错嘅选择🥰餐前面包法包微热,外脆内软,两款口味都好食😋Cream of Mushroom蘑菇汤有一粒粒嘅蘑菇粹,味道浓郁👍Lobster Bisque龙虾味都几重,龙虾肉弹牙👍Spinning bowl salad侍应会喺你面前转动放喺冰盘上面嘅沙律盘,然后一路mix啲沙律,上菜时侍应会比一只冰冻嘅叉你,令到整碟沙律保持适当嘅温度,沙律菜食落更爽脆,入面材料都好新鲜,配上炸面包碎,少少酸嘅沙律酱,好开胃呀❤️Prime Ribs (Lawry Cut)我叫左medium rare, Lawry cut厚度适中,因为如果太薄口感冇咁好,肉质好嫩滑好juicy,牛味浓郁,入口软稔👍Grilled Baby Rack of Lamb我都系叫左medium rare,好欣赏呢个羊架,粉嫩色好靓,肉质爽弹,羊味十足但唔会膻,羊架边边少少烧焦,加上咸咸地嘅香料,食落好惹味😋Side dishes有Yorkshore

餐前面包
法包微热,外脆内软,两款口味都好食😋

Cream of Mushroom
蘑菇汤有一粒粒嘅蘑菇粹,味道浓郁👍

Lobster Bisque
龙虾味都几重,龙虾肉弹牙👍

Spinning bowl salad

Prime Ribs (Lawry Cut)

Grilled Baby Rack of Lamb

Side dishes有Yorkshore Pudding 口感松软,有香浓嘅蛋味 。薯蓉都好香薯仔味同埋几滑,配埋烧牛肉汁食一流👍

美味指数🍽:8.5/10
环境指数📸:9/10