放完圣诞假期既星期一... 完全无mood 返工 净系想快啲放工同男朋友食好西 事关佢之前喺ig 见到朗豪坊有间新开日本野 咁今日我地就走左去左试~ 我地六点几就去到 未算好多人 餐厅都几大 而且位置松动 值得一提系佢有好多特色既鱼装饰 天花 墙上面都布满左呢条鱼~好喇我地就坐低左喺卡位 跟住睇睇下menu 右手边突然有条鱼飞紧出黎!!! 喂呀 点呀 笑死我 xDD 原来佢地系有条送餐肥鱼 佢会喺路轨将食物送出架 !!! 好搞笑!!!!!!睇完条鱼我地就预备要点野食喇,佢地食物选择都多 sushi 刺身 烧物 串烧 料理 饭乌冬样样有齐,因为同男人食野关系 同我地唔太好刺身,我地系叫左比较多饭类既! 先讲火炙三文鱼寿司:经过火轻烧过令三文鱼的油花更香,而油香更渗透入寿司饭内。(sushi系会由肥鱼送出,其他呢就由返店员送上)烧河豚鱼干:鱼干仍然保持温热,令鱼干较为软稔,味道带点甜甜的,配上蛋黄酱,好惹味!烧鱿鱼,烧鸡翼:烧物火候控制得宜,鸡翼能做到皮脆肉身嫩滑多汁,而鱿鱼香味四溢,口感甚有嚼劲~~~之后就系明太子蟹肉石锅饭:鲜甜的蟹肉,带点辣味的明太子,将其拌匀,而饭内还有较重味的雪菜

之后就系明太子蟹肉石锅饭:鲜甜的蟹肉,带点辣味的明太子,将其拌匀,而饭内还有较重味的雪菜,令整体味道层次丰富起上嚟。

男朋友最爱既鳗鱼石锅饭:鳗鱼肉质饱满,份量比预想中多,而饭亦因石锅的温度带点点焦香,令其有点煲仔饭的感觉。

牛肉乌冬:牛肉味浓,汤底有点面豉的味道,乌冬弹牙爽口。

值得一提 佢地野食份量偏细份,男仔可能要叫多少少饭面顶下肚hahaha!!!
2019-12-30
  • 烧河豚鱼干