2022-05-12
小编有时会对主题特色餐厅有啲怕怕,担心佢哋顾住个主题就忽略咗食物质素,衣间咁搞鬼嘅GoodDay BadDay会唔会都系食物水准唔掂?不过试完之后发觉食物超水准,同埋好有创意,一路食一路惊喜,唔怪之得这间咁受欢迎。餐厅装修走街头涂鸦风,玩味十足,周围都系打卡位,整体气氛就系欢乐,座位宽敞空间感足。餐牌上嘅食物名亦起得好长又玩嘢,唔错。食物选择分4类,主食、比蕯、小食同沙律,小编今次试咗两款主食同一款比蕯,其他嘅留返下次。📌可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面菜名话可能会失望,但食落一啲都唔失望,三样配料包括明太子、蟹肉同木鱼,食材简单但好夹,加上味道好出色,份量又适中,卖相橙黄色好靓,赞👍。📌美利坚合众国草饲牛扒牛扒有得拣3成5成定7成熟,小编拣咗5成,碟上都仲有啲鲜血,真5成,正;肉质鲜嫩多汁,配上少少咸嘅芥末酱,味道更丰富;一特别地方系有乌冬做配菜,少见,感觉唔单调;仲有更正嘅系几片大虾片,好满足。😍📌好邪恶既咸蛋牛油果蟹肉比蕯叫唔叫比蕯当时系十五十六,因为已经叫咗两个主食,怕比蕯又大块又厚太饱食唔落,但见到其他枱啲比蕯size好似唔系好大,结果就叫咗。上枱就立刻惊喜,系薄批,仲要系极
📌可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面
📌美利坚合众国草饲牛扒
📌好邪恶既咸蛋牛油果蟹肉比蕯
上枱就立刻惊喜,系薄批,仲要系极薄兼脆,食比蕯再唔系主要食𠮶饼底,而系饼底上面嘅料。有乜料?就系邪恶嘅咸蛋,咸蛋味同芝士味互相冲激味蕾,超正,再加上牛油果平衡味道,又有蟹肉增加口感,赞👍。
📌73.5%朱古力最好味
虽然小编系朱古力控,但未至于癫到要73.5%才叫最好味,不过无论如何这是杯朱古力确系好味,👍
📌你今日饮咗益力多柚子沙冰未呀?
益力多本身味道已经正,仲要系沙冰就更正,同柚子又好夹,不只今日饮咗,要日日饮😍