2023-05-03
朋友知我好钟意食泰国菜,就推介尖沙咀呢间泰国菜餐厅,所以我今日特登早收工同佢去食,餐厅环境好舒适阔落,有好多打卡位,行入少少原来仲见到海景😍,感觉好写意💞一坐低就送上一篮虾片,入口脆酥又辣辣地,感觉几CHILL,如果唔要,可以同店员讲声,因为每篮收$15💞烧猪颈肉配青木瓜沙律 $148摆盘卖相好靓啊,青木瓜新鲜爽脆,口感清新开胃,猪颈肉烧得啱啱好,外层微焦带脆,内里肉汁锁住非常Juicy弹牙,配上特制嘅酱汁,味道好惹味💞花胶海鲜冬荫功 $258汤底酸、辣、鲜味层次分明,食材非常非常之足料,有大大块弹牙花胶,多只肥美虎虾、青口、带子、鱼块、鱿鱼、鲜菇等等,大约都有六碗份量,酸酸辣辣好滋味,CP值好高,值得推介啊草苺乳酪特饮 $72芒果乳酪特饮 $72两杯饮品都好靓好好饮,好解渴😊如果份量再多啲就好喇,啜几啖就饮晒🤣
💞烧猪颈肉配青木瓜沙律 $148
💞花胶海鲜冬荫功 $258