2018-02-07
[ 又系全日早餐🍳| 又系Cafe又系文具店✏️]••连续两个星期六,Lunch都叫男朋友同我去食😛其实只系因为我上次啲相影得唔靓,想去多次影好少少🙈有时候我有呢啲无厘头要求,佢都一一接受,都会迁就我🤓趁机赞下佢👍🏻-🔹All day breakfast($118)⭐️6.5/10其实系自选既,系16款入面自由配搭🧐我地2个食肉兽,拣左大大块鸡扒🐔蒜茸多士好食,烘得香脆👍🏻我最著重既炒蛋就麻麻地,唔够滑有点过熟,类似麦当劳早餐个种🍳由于我好少食蔬菜,所以沙津蕃茄都系佢食既🍅🔹焗芝士烟肉碎薯条($45)⭐️8.5/10我好钟意呢个薯条😍薯条既粗度系似薯角🍟淋上溶芝士上面,啲芝士真系超好味,唔算浓烈芝士味,刚刚好唔会好咸👍🏻最重要系就算放耐左,芝士都唔会硬左一旧,依然会系流质可以点黎食😋-🔹日式咖哩炖牛肋肉蛋饭($88)⭐️7.5/10🔹松叶蟹肉青酱忌廉意粉($88)⭐️6/10咖饭味道几好,牛肋肉好稔好正无牙都食到🤤煎蛋就无乜特别~系个咖哩好好送饭,清到一粒都无净👅意粉比al dente更硬左少少🍝青酱忌廉几乎系无汁,太过干身,食得有d辛苦😐蟹肉夹杂左2粒软壳,有待改善🙇🏻♀️▫️以上系Lunch
🔹焗芝士烟肉碎薯条($45)⭐️8.5/10
🔹日式咖哩炖牛肋肉蛋饭($88)⭐️7.5/10
🔹松叶蟹肉青酱忌廉意粉($88)⭐️6/10
▫️以上系Lunch set,包一杯迷你南瓜汤🎃真系超迷你,得半个杯咁细,味道有点差,无味,又超杰身😖
🔹花之香橙朱古力($54)⭐️9/10
落单既时候,真系无谂过咁好饮😍卖相都几靓,都几惊喜,我第一次饮橙朱古力🍊好好饮,又唔系好甜,希望多d地方有啦😋
🔺店内有好多文具卖,文具控等野食既时候可以有野睇啦🤗我男朋友好雀跃,睇到唔舍得坐返埋黎🌚