2018-08-25
同事话带我去食隐世料理,有好嘢食,我紧系即刻应约啦! 餐厅位于内街,比较宁静,顿时明白隐世系咩意思啦! 餐具好精致,细看碟上印咗猫猫图案,好靓呀! 帆立贝他他伴冷茄子卖相精致,茄子已去皮,加埋帆立贝刺身,口感差唔多嘅两样食物,食落出奇地夹。烧鸡软骨好爽脆,每次食串烧必叫。烧豚肉串有油香,猪肉好香口。烧鸡翼外皮香脆,肉味好浓。吞拿鱼腩多士铺咗好多鱼肉,因为加咗调味料嘅关系,食落好香好鲜,配埋多士食,刚好中和吞拿鱼腩嘅油腻感。清酒煮文蛤味道鲜美,文蛤一啲都唔嚡,好清新。松叶蟹脚天妇罗啖啖细嫩蟹肉,天妇罗炸得松脆,一啲都唔油,除咗可以点天妇罗汁之外,亦可以点岩盐调味,2款都能带出食物鲜味。烧松茸好 juicy,松茸味道好浓好香,食落爽脆。加州卷中间又软又香,饭粒分明有咬口,加埋脆卜卜嘅飞鱼籽,好好味! 我哋要咗热稻庭乌冬 share,乌冬食落又滑又弹牙。甜品我要咗柚子雪糕,食落酸酸甜甜,有阵阵柚子清香,好 refreshing!朋友要咗抹茶雪糕,抹茶味香浓,唔错!同事果然好介绍,又试多间隐世餐厅!
餐具好精致,细看碟上印咗猫猫图案,好靓呀!
烧鸡软骨好爽脆,每次食串烧必叫。
烧豚肉串有油香,猪肉好香口。
烧鸡翼外皮香脆,肉味好浓。
清酒煮文蛤味道鲜美,文蛤一啲都唔嚡,好清新。
烧松茸好 juicy,松茸味道好浓好香,食落爽脆。
我哋要咗热稻庭乌冬 share,乌冬食落又滑又弹牙。
朋友要咗抹茶雪糕,抹茶味香浓,唔错!
同事果然好介绍,又试多间隐世餐厅!