2018-12-24 313 浏览
平安夜唔知食乜好,一行六人行到棉登径,经过一间新开既烧肉店,俾幅靓画吸引左,话系一个好岀名既外国画家白手画既(听完都唔会记得既名)见walkin 都得,咁就胆粗粗入去试下。。。简约时尚装修,加埋音乐,几relax, 佢唔同一般烧肉店会有个抽油烟既吊住喺天花,问过侍应,油烟系向下抽走,所以唔会食到成身都烧肉味呢个设计好窝心,俾个赞先Menu 就得两个,有set, 有散叫(后面仲有,唔记得影)价钱唔算贵,尖沙咀我觉得可以接受)我地叫左2个set前菜无乜特别,沙律菜好新鲜,汁都ok, 如果多啲松子就仲好和牛最正五花腩烧岀黎一啲都唔肥,好爽口。鸡扒都普通,羊架都可以。泡菜煎饼ok, 我麻麻地辣嘢,海鲜煎饼啱我多啲,都好多料薄牛同鸡蛋系绝配,海胆牛肉刺身我唔敢食咁生,但老公话好食仲有个牛魔终极拼盘,唔记得影相,有牛脷同几款牛肉,不过唔知系乜,如果有说明就更好了。我系一个饭桶石锅伴饭好好味,有得简牛or鸡。仲有樱花虾粟米饺子,劲好味,好juicy好多涵。最后有雪米磁送。新开未有酒牌,如果一路食一路饮就最正了,下次再黎时可以试下了。最后我都探下个厕所,新装修一定干净,竟然用tempo 纸巾哈哈可以有
见walkin 都得,咁就胆粗粗入去试下。。。

呢个设计好窝心,俾个赞先

我地叫左2个set
前菜
芝麻汁沙律

前菜无乜特别,沙律菜好新鲜,汁都ok, 如果多啲松子就仲好

和牛最正
五花腩烧岀黎一啲都唔肥,好爽口。鸡扒都普通,羊架都可以。

泡菜煎饼ok, 我麻麻地辣嘢,海鲜煎饼啱我多啲,都好多料
薄牛同鸡蛋系绝配,海胆牛肉刺身
我唔敢食咁生,但老公话好食
石锅伴食
樱花虾粟米饺子

我系一个饭桶

最后我都探下个厕所,新装修一定干净,竟然用tempo 纸巾
哈哈

可以有下次,新开尚算ok喇,尚有可进步空间,希望下次黎试埋其他嘢

2018-12-24
  • 樱花虾粟米饺子