2022-01-20
旦王花价钱💲: $118/ $118/ $42/ $98/ $68好味程度😋: 4.5/5服务🍴: 4.5/5 (老板娘好亲切)环境🗾: 4/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 4.5/5-系锦田个边都间隐世泰菜,原来已经开左好多年,假期好多人都会揸车入来。上网啲相就影到呢个地方好好好靓,但千奇唔好抱住任何期望‼️因为去到你会发觉系超残旧‼️相要p先会来架!有分室内室外位,室内就系一栋村屋,室外气氛就好小小。食物价钱都有啲高,可能因为多人慕名而去😮💨-✅冬荫功虾汤。正常,香料落得够,食到好多香茅、杂菇、车厘茄等😌 饮落酸味适中,都唔会太辣。虾有5只左右,虽然系冰鲜,但都弹牙,肉质结实🤤 2个人饮一锅都几多🤪-🆗-✅青咖哩🐔。里面好多料,豆角、2种茄子、椰菜仔,全部索晒汁,好好味😋鸡肉正常,系普通鸡腿肉,唔会太鞋。不过咖哩汁比较稀,可以要来沾好多饼🤭 -🆗蒜蓉烤饼。一份都有6-7块,不过烤饼的气孔比较大,食落去有d一阵风的感觉😳 比较中意啲厚身烟韧既。同埋虽然见到蒜头,但蒜味唔算浓😶-✅炭烤猪颈肉。份量多,有烤过的味,肉质肥美唔干😍 切成薄切好腍。如果再热啲就好。沾埋鱼露酸辣汁好好味😋-✅芒果
好味程度😋: 4.5/5
服务🍴: 4.5/5 (老板娘好亲切)
环境🗾: 4/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 4.5/5
✅芒果糯米饭。系我比较爱的紫米😛 大大旧,椰汁够捞匀食,唔会太甜。紫米软糯有咬口😙隔离的芒果比较似系水仙芒,色泽偏浅,香味唔浓,但食落多汁清甜😎
整体就系正常的泰国菜,价钱拍得住出面的,想来的可以一试,但‼️唔好因为上网见人靓而突登来,你会好失望🤡 同埋坐出面气氛会好好多🤫