2022-03-23
上OpenRice见基隆街有新开cafe,就相约朋友去试下😌去到门口睇落几舒服,我地直接坐门口个L位贪佢倾计舒服,店员听到我怕热即刻开吊扇比我地👍🏻餐牌上热食唔算太多选择,不过all day、包类、甜品每样都有d,都ok既,店员话佢地新开都一路改进紧,饮品就够多既,茶啡mocktail都有👍🏻最后拣左冧酒提子雪糕($40)+ Iced Long Black($40),虽然佢地有Affogato,不过我想要冻既😛,冧子提子雪糕好够味又唔算重酒味👍🏻配Long Black其实好夹,咖啡豆有nutty/ floral 拣,我拣左nutty,正常发挥唔错👍🏻之后点多个Tiramisu食($48),呢个🍰比较接近cake既口感,如果多d酒味会开心d🙂门口除左L位仲有一个露营櫈位,都几吸睛,打卡一流,起码我未见过其他cafe有摆露营櫈出黎👍🏻坐落去都几chill既🤪间唔中仲会有猫猫行过🐱最后不得不赞店员细心,就算我地坐出面都会行出黎加下水收下碟,又唔会好disturb你果下👍🏻
冧酒提子雪糕
Iced Long Black