2019-12-20
想坐得舒舒服服咁系泰国菜 系Harbour city呢间餐厅就岩哂你 可以对住个海慢慢食饭😚Starters 有选择恐惧症 最后都系决定叫番小食拼盘 入边会有4串泰式沙嗲串烧(猪 鸡)炸虾饼 脆皮青咖喱黄金包 同马可😋 沙嗲汁食到又粗粒花生 几多浓 串烧猪更有惊喜好嫩滑👍🏻 炸虾饼有虾肉够哂弹牙 脆皮青咖喱黄金包香脆而不油腻 入面既肉好香青咖哩味👅 马可系一个新尝试 新鲜菠萝上放上慢煮花生软糖 2者好夹唔会好甜好特别🤩汤我地就拣左蓝象特色冬荫功配大虾 佢地有个小火炉系底暖住 确保汤一直可以保持温度👍🏻 虽然系一人份 不过份量都唔少 我哋两个人饮都足够 大虾仲有膏 令汤更香😚主菜我地就叫左烧大虾炒金边粉同特色青咖喱鸡 烧大虾炒金边粉劲大碟 面头既大虾真系好大只好吸睛👀 phad thai调味唔错 虾肉弹牙👍🏻 特色青咖喱鸡同样有个小火炉系底暖住 入面有好多鸡肉 加左椰浆 青咖哩唔算好辣好惹味😚最后当然要食返个甜品啦 我地叫左黑白糯米饭配泰国芒果 芒果比较清唔算好甜 糯米饭微暖 烟韧有口感 仲有一球雪糕食添🌟
小食拼盘
蓝象特色冬荫功配大虾