2023-06-10
18楼鸡煲因为位于18楼顾名思义舖头名都叫18楼鸡煲,而且表示是地表最强!两小时任饮任食的鸡煲火锅,唔同嘅套餐价格都唔一样。套餐A可以选择精选美国雪花肥牛套餐,套餐B 就可以食严选美国安格斯牛,而套餐C就可以食极上澳洲和牛,因为我唔食牛肉,就同朋友试下佢哋嘅套餐A啦✨环境真系好阔落,装修都好有心机,特登以旧式嘅老街设计,仲有霓虹灯招牌嘅装饰,真系有错觉好似去返以前嘅时代感!而座位舖头有分二人或四人等唔同嘅卡位,每一台都系梳化卡位,有一个电磁炉可以调校温度大细,你可以预先点咗自己鸡煲嘅辣度,食完鸡煲再加汤,享用唔同嘅火锅配料。除咗用手机落单点选火锅配料,自助取用餐点位重划分咗唔同名称,非常有心思!提供不少饮品如韩国汽水、茶、自制冬瓜茶、果汁等等,自助酱料放喺「酱油舖」,新鲜嘅蔬菜就放咗喺「妹仔菜栏」位置,另外设有补汤柜台,软雪糕就分咗两只唔同口味,以及「半岛茶楼」水吧位装热水等等。我哋嘅套餐都有点咗唔少嘅海鲜,好似鲜虾滑、海虾、鱿鱼、土鱿、蚬、花胶等等嘅配料,都算几丰富!而海鲜食落又几新鲜,花胶煮完出嚟系柔滑弹牙嘅质地。肉类嘅选择除咗牛肉、鸡肉、猪肉、鱼,另外仲有羊肉,火锅配料真系好齐全
因为位于18楼顾名思义舖头名都叫18楼鸡煲,而且表示是地表最强!两小时任饮任食的鸡煲火锅,唔同嘅套餐价格都唔一样。 套餐A可以选择精选美国雪花肥牛套餐,套餐B 就可以食严选美国安格斯牛,而套餐C就可以食极上澳洲和牛,因为我唔食牛肉,就同朋友试下佢哋嘅套餐A啦✨
而座位舖头有分二人或四人等唔同嘅卡位,每一台都系梳化卡位,有一个电磁炉可以调校温度大细,你可以预先点咗自己 鸡煲嘅辣度,食完鸡煲再加汤,享用唔同嘅火锅配料。
除咗用手机落单点选 火锅配料,自助取用餐点位重划分咗唔同名称,非常有心思!提供不少饮品如韩国汽水、茶、自制冬瓜茶、果汁等等,自助酱料放喺「酱油舖」,新鲜嘅蔬菜就放咗喺「妹仔菜栏」位置,另外设有补汤柜台,软雪糕就分咗两只唔同口味,以及「半岛茶楼」水吧位装热水等等。
肉类嘅选择除咗牛肉、鸡肉、猪肉、鱼,另外仲有羊肉, 火锅配料真系好齐全,你谂到嘅都有,除咗炸鱼皮仲有虾片添🤭
服务员都好有礼貌,送餐服务够快,唔会漏单,冷气又够!以呢个价钱同食物质素,真心觉得可以约埋屋企人朋友嚟试吓✨