2020-02-24
平时放工都几钟意过兰桂坊同朋友Happy Hour下,星期五同男朋友黎左呢间新开无耐既Bar食饭同饮下野🍸~Mint Supper Club系一间泰式餐厅加酒吧,环境以粉红色同蓝色做主调💗,加埋会不停转色既灯光真系好吸引。我地仲拣左个靓靓露台梳化位,Chill上加Chill🤪!-Pomelo Salad with Soft Shell Crab $128沙律入面有柚子、火龙果同菠萝🍍,清新爽口,仲有少少辣,几惹味,配埋甜酸酱软壳蟹食几开胃🦀。-Lettuce Chicken Wrap $98本身以为得生菜🥬,估唔到仲有米通。鸡肉馅好辣,但又好Juicy😋,配米通食脆卜卜劲惹味。如果想清新啲可以配生菜食,一齐食仲无咁辣添。-BBQ Chicken Platter $158拼盘有两款串烧,分别系炸鸡软骨同鸡肉软骨串。鸡肉软骨串好好食,沙嗲酱既花生味劲浓烈🥜,仲咬到好多软骨~有口感之余配酒食一流🤩。-Ching Mai Spicy Beef Fried Rice $98超级推荐‼️流心蛋放中间令到更多炒饭沾到蛋汁,蛋黄味好重,好正😋。炒饭落左好多泰式香料,好重香叶味,加埋炒牛肉粒真系好鬼正💯。
Lettuce Chicken Wrap $98
BBQ Chicken Platter $158
Cucumber Cooler $138
入口清新,虽然成份有Gin,但因为有柠檬、Rosemary同接骨木花糖浆,所以饮落系清爽具多🍸,好岩唔中意太重酒味既人饮。
Monkey Business $180
成份有Monkey Shoulder Whiskey、橙汁同柠檬汁🍋,口感好好,入口清淡甘甜,柠檬既香气浓郁, 最后仲有少少辣味上返黎🌶,好有层次感,中意饮Cocktail既你一定会中意。