餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
资讯:

2023-04-06 17 浏览
太耐冇去过茶木食晚餐😛今日同朋友去咗大吃大喝,无论系小食,主食定野饮都叫个尽兴😌😌小食我哋叫咗黄金盐酥鸡,放喺细小既碗上,鸡粒干身而且脆口,配上炸到香脆嘅香叶,有份莫名的诱惑😈红油抄手同饺子感觉好似,肉汁均匀带d微辣,值得encore🤤因为实在太肚饿,见到台式卤味拼盘好似几吸引,于是都叫咗一碟😆拼盘既卤味色泽适中,豆腐豆香味浓,外层有浓郁既卤水味,而且内层嫩滑👍🏻牛肚、卤肉、鸡翼都好入味👍🏻食过小食之后,我哋叫咗两个主食。墨鱼鲜虾茶香藜麦饭既饭带茶香,墨鱼味略逊,虾球肉质爽弹,份量足够🙈盐酥排骨肉燥面,排骨色泽金黄肉质松软,燥肉唔会太浓味,又唔太肥腻。面既质感有弹性,好饱肚🤭食咗咁多油腻嘅嘢,我哋忍唔住要叫杯嘢饮滋润吓顺便打下卡😎粉红樱花燕麦拿铁既卖相了得,一大粒棉花糖加上粉红色既粉,花香味十足,少甜就更岩我口味😆而朋友叫既台式抹茶拿铁就好有清新抹茶既味道,不过略嫌整体上味道较淡🤥

食过小食之后,我哋叫咗两个主食。

食咗咁多油腻嘅嘢,我哋忍唔住要叫杯嘢饮滋润吓顺便打下卡😎