今日喺铜锣湾SOGO行街后喺附近揾餐厅,见到马路边有一间门面好靓嘅西餐厅—MOZY Cafe & Bar。而且门口有干花摆设,即刻吸引咗我~入到去,店舖都几乎满座,一坐下,职员便过来跟我们推介这里的招牌食物及咖啡; 也会讲解食物的材料配搭及煮法,令我知多左西餐既知识。头盘:🩷牛肩肉多士牛肩肉系最新出既menu,先食为快~牛肩肉份量好足,铺满一块多士。肉+菜+多士,口感一流。而且牛肩肉内带有白色脂肪,一咬即溶化,好开胃。主菜:🩷油封鸭髀意粉意粉加了香草及橄榄油增加意粉口感,我自己钟意食油身既意粉。原只鸭髀真系好邪恶,因为系即叫即造,热住食肉质真系好香好软身。一啖意粉,一啖鸭髀~ 📸隆重登场--超厚切苹果木烟熏西班牙黑毛猪鞍扒🐽依个系我同朋友最期待既食物,因为未食前先要打卡~非常有仪式感既上菜仪式。上到枱后侍应会慢慢一圈圈咁打开个盖,令熏烟慢慢飘出,同时亦会闻到个种苹果木既特别香味。好似仙景一样。而西班牙黑毛猪鞍扒真系好厚,上面亦加左香料。一切开肉质系非常软身,唔会煮到太熟。侍应表示猪鞍扒系采用慢煮,烹调时间要几小时,加上烟熏可令肉质更入味。依个菜式似系高级酒店先可以享受到既菜式,竟然系铜

头盘:
🩷牛肩肉多士

主菜:
🩷油封鸭髀意粉

📸隆重登场--超厚切苹果木烟熏西班牙黑毛猪鞍扒🐽
依个系我同朋友最期待既食物,因为未食前先要打卡~非常有仪式感既上菜仪式。上到枱后侍应会慢慢一圈圈咁打开个盖,令熏烟慢慢飘出,同时亦会闻到个种苹果木既特别香味。好似仙景一样。而西班牙黑毛猪鞍扒真系好厚,上面亦加左香料。一切开肉质系非常软身,唔会煮到太熟。侍应表示猪鞍扒系采用慢煮,烹调时间要几小时,加上烟熏可令肉质更入味。依个菜式似系高级酒店先可以享受到既菜式,竟然系铜锣湾既大街就享用到啦~有幸福既感觉🥰🥰

🩷云尼拿雪糕Pancake (哈密瓜+提子)
食完正餐就到甜品胃出动!依间既Pancake整得好松软,配埋水果糖浆好好食

☕️卖相精致既饮品
Dirty Cat Tiramisu Latte