2023-04-15
今日同闺蜜去左位于铜锣湾既一泷,餐厅装潢富有日本风味,有两位日本福冈师傅,令你仿如置身系日本,食物又非常精致,想打卡既仲可以订埋塌塌米呀!Bubble Iced Tea $68打卡一流的饮品! 店员会系客人面前以气泡枪吹个气泡,可以拣有酒精或无酒精,用上sake,有淡淡既荔枝味,又清新又解腻!A4宫崎和牛寿喜烧 $488 (棉花糖+$40)第一次食棉花糖的寿喜烧,寿喜烧平时加砂糖,呢间餐厅好特别加了棉花糖去提升甜度,真系好sweet! A4宫崎和牛一共有3大块,雪花纹理好靓,肉味好浓郁,配埋蛋浆超级滑溜。配菜有蔬菜、豆腐、冬菇、芋丝和洋葱,索晒啲汤汁再点埋日本靓鸡蛋,幸福满满啊!季节限定刺身五点盛2人前 $588所有刺身都系即日空运来香港,有大拖罗,白象拔蚌,赤目鱼,𫚕鱼和爱女鱼。白象拔蚌入口好爽又弹牙,其他鱼刺身入口好鲜甜,推介!鳗鱼鹅肝墨鱼汁卷 $188卷物用上墨鱼汁饭好特别! 仲有我最钟意食嘅鹅肝!鳗鱼同鹅肝原来好夹,出奇地好好味!
Bubble Iced Tea $68
A4宫崎和牛寿喜烧 $488 (棉花糖+$40)
季节限定刺身五点盛2人前 $588
鳗鱼鹅肝墨鱼汁卷 $188