2021-08-16
饮过呢间三款饮料(其他冇兴趣):香芋奶绿、抹茶(唔记得全名,好耐之前饮)、珍奶。抹茶不过不失,香芋奶绿值得推荐,饮过好多次,绿茶味浓,芋泥又多又甜,mix得好夹。够顶肚,基本上下午茶一杯就得,就算全冰仍够浓味,价钱合适。但唔知点解咁出色嘅茶底浓度,去到奶茶就劲劲劲淡,无论珍珠奶茶定系珍珠鲜奶茶,无论饮几多次、全冰少冰(以为人手问题所以唔死心再试)都系超淡,饮水咁,又贵,悭番杯珍珠奶水都食到餐m记啦,就算mccafe嘅珍奶都好饮过佢。好在珍珠算好味。另外一提嘅系服务正正常常,但有次我no.66,落单后听到店员由61开始逐个no.叫号攞野饮,我谂住听佢嗌号所以我低头玩手机。突然嗌完64就冇左声气,隔左好耐店员突然心虚细细声嗌67,我抬头睇柜面上有杯摆喺度好耐冇人认领嘅野饮,我以为系咪66未整好,但谂谂吓唔对路,上前去睇先发现系我𠮶杯开始融冰出哂倒汗水嘅66!你唔嗌我个no.,唔通我每杯都狗冲出去睇系唔系我𠮶杯?仲要系疫情我都唔知应唔应该随便拎杯野睇吓系唔系我嘅!定系我要时刻mon实数住店员整到第几杯,数啱个数我就去攞?既然你杯杯都嗌no.,点解净系唔嗌65、66?次次买完都系店员嗌no.,
你唔嗌我个no.,唔通我每杯都狗冲出去睇系唔系我𠮶杯?仲要系疫情我都唔知应唔应该随便拎杯野睇吓系唔系我嘅!定系我要时刻mon实数住店员整到第几杯,数啱个数我就去攞?既然你杯杯都嗌no.,点解净系唔嗌65、66?次次买完都系店员嗌no.,今次系想点??