2024-10-28 5646 浏览
睇咗Mill Milk嘅介绍,我一直心心念念生日要食到,所以喺生日前个几月已经叫朋友mark实,捕住佢开放时间,终于book到6点𠮶段时间。话哂第一次试,我哋就拣咗佢嘅招牌猪骨蚬煲。猪骨味浓郁,再加少少蚬嘅鲜甜,趁未渌嘢食,自己已经𢳂咗两碗饮🤪据我所知,珍姐啲牛好出色,仲有款即日㓥,所以除咗叫碟老兰嫩牛四并之外,我哋仲叫咗扇牯牛皇。先讲老兰嫩牛四并,有四款牛嘅部位,分别系封门柳、牛颈脊、牛匙柄、牛胸签,未上菜之前就已经有员工拎住哩四款牛肉嚟向我哋一一介绍,同我哋解释边款肉味比较出,边款油脂感比较重,我自己食牛就最睇重肉味,其中封门柳最为突出,口感扎实。其后扇牯牛皇,食唔食得出即日㓥,我就真系冇本事,但就食得出睇得出啲嘢真系新鲜架,望落啲牛嘅色水都好靓,一样又系有几个部位(sorry 唔系好记得🤡)不过相对老兰嫩牛略嫌肉味唔够出,次序应该调一调转食。随此之外,其他配菜都大件新鲜。最后成间舖嘅环境氛围服务,都令我哋体验好好,除咗员工会为大家介绍菜式之外,仲不断会YO食客,搭下嗲,吹下水。同场有其他食客都系庆祝生日,全间舖播哂生日歌熄哂灯好有气氛,仲送咗杯酒俾我哋饮,哩餐生日饭食得相当轻松愉

随此之外,其他配菜都大件新鲜。

最后成间舖嘅环境氛围服务,都令我哋体验好好,除咗员工会为大家介绍菜式之外,仲不断会YO食客,搭下嗲,吹下水。同场有其他食客都系庆祝生日,全间舖播哂生日歌熄哂灯好有气氛,仲送咗杯酒俾我哋饮,哩餐生日饭食得相当轻松愉快,系绝对会想同朋友再嚟多次!
庆祝纪念
生日